emmamerica

EF träff

Hej!

Ett tag sen jag blogga nu, men inget "riktigt" intressant har hänt, bara en massa tankar om USA typ. 

Tidigare i veckan har det varit EF träffar uppe på huvudkontoret i Stockholm, men eftersom jag inte haft möjlighet eller tid att åka upp dit så var jag med på deras online träff. Det var så himla smidigt och lätt, dessutom kunde jag sitta i myskläder hela tiden, vilket för mig är ett stort plus haha. 

Vi gick igenom så mycket som jag hade funderingar över och det känns så himla bra nu efteråt (och under tiden för den tiden).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi gick igenom och prata om:

- Ansöknings handlingar 

Detta har ju jag redan fixat och skickat in allt utom hälso undersöklningen. Ska även göra en video som kan "hjälpa" mig att få min värdfamilj och familjen kan även få insikt på hur jag är som person och allt sånt, så det planerar jag att göra i helgen bland annat. 

- Region och delstats val 

Har jag också redan gjort! Men hon berätta även att om de inte hittat familj i de stater jag önskat, så kommer de i Mars/Maj börja leta i de andra delstaterna också, och då får jag pengarna tillbaka. 

School Camp

Detta lät så himla kul! Dock kostar det extra men ska försöka övertala Mamma och Pappa om att det kan vara bra att vara med på och kul dessutom! EF skulle skicka ut mer fakta om några dagar eller någon dag nästa vecka vilket ska bli intressant att läsa mer om. Hon gick igenom mycket av det men jag tror mina föräldrar vill läsa om det också eftersom det är de som betalar.

- EF i värdlandet

Hon berättade lite om RC och IEC, vilket var skönt eftersom jag inte "fått" så mycket information om det tidigare utan bara hört lite om det. Hon berättade även om Välkomstfamilj och lite om platsgaranti. Välkomstfamiljen var även nåt som jag inte var 100% på, så nu fick jag allt uppklarat.

-Skola

I stort sett allt som har med skolan att göra; ämnen man läser, skol uniform, betyg, graduation, aktivitteter (sporter/klubbar) och mer sånt som rör skolan.

- Vad händer nu?

Detta var så himla skönt att gå igenom eftersom det är just detta som jag haft lite ångest för, eftersom jag inte visste vad som hände eller hur placerings proccessen såg ut, så nu fick jag allt uppklarat på ett enkelt sätt! Vi pratade lite om den information som vi kommer få i form av månadsbrev som jag kommer skriva ut och sätta i en mapp så jag har allt samlat (detta rekomenderade dem). Vi kommer även få visum information och då måste hälso intyget vara klart och inskickat till EF så som jag tolkade det. Vi gick även igenom det obligatoriska avresemötet som förmodligen är i Stockholm. Även också avrese datum och när man kommer hem till Sverige igen. Hoppas verkligen jag kommer hem i tid för att se mina vänner ta studenten!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Detta mötet var så himla skönt att gå på eller vad man ska säga!! Om du är lite osäker eller undrar över något så rekomenderar jag verkligen att man går på ett av dessa mötena, online eller på huvudkontoret i Stockholm. Det var verkligen värt det, online träffen kostade heller ingeting vilket va skönt för plånboken, haha. 

HAAADEE 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas