emmamerica

Sprutor och sånt

Hej

Jag har ju som sagt inte så mycket kvar på mitt health certificate. 

Det som jag har kvar på mitt health certificate är några sprutor, så som jag förstår det iallafall. På vårdcentralen visste de inte vilken blodgrupp jag är (vilket är helt absurpt! tänk om jag skulle vara med om en hemsk olycka och förlora jättemycket blod, och så kommer jag akut till sjukhuset, och läkare säger att jag måste få nytt blod transporterat in i mig, med så säger sjuksköterska "nej, men det går inte, vi vet inte vilken blodgrupp hon har"! asså jag blir så himla irriterad!) Så jag och mamma pratade med de på vårdcentralen och frågade när jag kunde göra detta blodgrupps testet, och de bara "men du kan komma in när du vill, ni kan även ringa i förväg bara för att va säkra, men det är inga problem att bara göra det lite snabbt en morgon" okej, så då ringer ju mamma, och då säger dem att VI MÅSTE BOKA TID! sånt här gör min så himla irriterad. 

Inte bara har jag blodgrupps testet kvar utan måste även göra TBC, tuberkolos test. Vilket egentligen inte är en stor grej, eftersom jag vet att jag inte har det (man har symptom innan isåfall) men såklart så finns det ingen tid i HELA malmö förrän om några veckor... 

Det enda som verkligen är jobbigt är att jag HATAR sprutor, herregud jag blir helt svimfärdig bara jag tänker på det! Jag kommer kanske börja gråta när jag kommer dit, nej förresten, jag kommer gråta. Det har jag gjort varje gång. Mår verkligen dåligt av att ta sprutor. Så om det visar sig att jag inte tagit alla vaccinationer så kommer jag seriöst dö. De får helt enkelt ta sprutorna på mig när jag sover (eller ligger avsvimmad inne på vaccinations centralen). 

Var lite orolig för att allt skulle vara inne inom 1 månad, eftersom läkarbesök och vaccinationer brukar ta ganska lång tid att så tid till. Så jag ringde EF idag, och kvinnan som jag prata med sa att det inte var några problem, health certificate måste egentligen först vara klart när man ska få sitt visum. Eftersom de på EF är medvetna om att det kan ta lång till att få tid till vaccinationer och läkarbesök. men de har skrivit att det ska vara klart inom 1 månad för att man ska börja på det direkt, vilket jag absolut förstår! så det var väldigt skönt att höra! 

Jag vet att bilden egentligen inte har något att göra med texten,

men det fick bli så, tråkigt att inte ha en bild alls liksom...

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas