emmamerica

Pappersarbete

just nu händer det inte så jättemycket på USA fronten eller vad man ska säga. Jag har lämnat in mitt letter of recomendation papper till en av mina favoritlärare som jag även har bra betyg i, som hon sa att jag skulle få tillbaka på fredag, tyvärr är jag inte i skolan på fredag så får ta pappret på måndag istället

Mamma har betällt tid hos läkargruppen så att vi kan göra hälsoundersökningen och sen skicka det till EF. Mina betyg är ju som sagt underskrivna och ska förhoppningsvis skannas in och skickas till EF ikväll.

Ska lämna in mitt academic transscript till min mentor idag så att han kan skriva under och fixa och allt som ska göras med det pappret. 

Måste även ladda upp alla bilder på My EF, vilket inte funkade med alla bilder sist. Det ska jag försöka bli klar med denna veckan, 

Nu är det bara 13 dagar kvar till min och mammas deadline!

Så där blev det en liten uppdatering om vad som händer just nu

betygs underskrift

Hejsan

Idag fick jag mina betyg på skrivna av rektorn. Anledningen till varför jag fick det först nu och inte när jag gick ut 1:an är ganska enkel; 2 av mina betyg saknades! Min matte lärare och historia lärare hade inte hunnit deadline på betygen och därför fanns de inte med på ordinarie betyget vi fick i början av sommaren. Men efter lite tjat på min studie och yrkes vägledare på skolan så fick jag utskrivet mina betyg innan lunch och efter lunch skrev rektorn på dem. Nu ska de skannas in i datorn och sen laddas över till My EF. Kändes bra att få det gjort, nu är det en sak mindre som jag behöver få underskrivet. 

'

Utskrivning av EF papper

Hola

Idag ska mamma skriva ut alla papper från EF på My EF, vilket är min personliga EF sida, där jag kommmer skriva ut och ladda upp allt som EF behöver innan de kan börja leta familj och skola. Detta kommer alltså ske idag och imorn kommer jag be min lärare skriva ett rekomendation letter, eller rekomendations brev som det heter på svenska, men det låter lite mer proffisionellt på engelska enligt mig. Så det brevet ska skrivas sen ska väldigt mycket annat skrivas och vi ska träffa människor som behöver skriva under papper, min läkare, min rektor, min lärare m.m. och allt detta ska alltså skrivas på och skickas in till EF inom 3 veckor från att jag fått min plats hos EF. Jag och mamma har satt att den sista september (30:e september) då allt ska vara inskickat eller ska skickas in. 

Hoppas jag lyckas hålla vår deadline! 

Tankar..

Hej

Sitter just nu i klassrummet och har internationella relationer, och lyssnar på en redovisning. Inte jätte intressant tycker jag så tankarna flyger iväg.

Börjar bli lite nervös för det här med USA, även fast jag först åker om typ 10-11 månader, vilket jag vet är en väldigt lång tid. Jag känner några som är där nu och jag läser deras bloggar aktivt, och redan nu känner jag nervositeten byggas upp inför min egen resa om nästan 1 år. Deras upplevelser och tankar gör ju att jag börjar tänka "kommer mitt utbytes år bli likadant?" "kommer jag få vänner?" "tänk om det är som i filmerna?" och många fler funderingar, som jag inte kommer få svar på förrän jag landat i Amerika.

Jag är glad att jag åker, jag tror ärligt talat att jag behöver det. Jag är trött på livet här hemma, och vissa människor runt omkring mig. Jag är trött på vädret och allt som händer hela tiden. För mycket drama hela tiden och folk som pratar utan att veta. Jag vill bara få en paus från allt, och en ny uppladdning på ett ställe där jag kan vara precis vem som helst, precis som jag är. Jag tror att alla kan behöva komma bort ibland, även om det bara är för några dagar eller veckor, det behöver ju inte vara i 1 år som det är för mig, men jag är så glad att jag gör det här för mig. För mig och ingen annan, vilket är något jag inte brukar göra.

Jag längtar så mycket redan och har redan börjat tänka på vad jag ska ha med mig, men har lovat mig själv att inte börja skriva en pack-lista än. Kommer vänta tills allt "är klart" eller tills jag iallafall vet VAR jag hamnar. För att göra en packlista nu, känns lite för tidigt. Kommer dock snart börja titta över allt som behövs fixas. 

bild från i sommras i USA

Fotoalbum

Halli Hallå,

Håller just nu på att ladda upp bilder i ett fotoalbum på my EF till min blivande hostfamily och EF. Tycker det är lite svårt att välja bilder, de måste ha bra kvalitet, bra ljus, fina (såklart) och ändå representera mig på ett bra sätt. 

Tänkte visa er några av de bilder som kommer vara med i albumet om jag bara kan få allt att laddas upp, vilket i sig är en utmaning. 

Class of 2016

Äntligen har EF konfirmationen kommit, och EF är orginisationen för mig. Så glad att allt äntligen är i rörelse, det är SÅ mycket som ska fixas angående ansökningar och sånt,

- Academic Transcript

- Letter of Recomendation

- Rules of Regulations

- Certificate of Health

- Fotoalbum

det är väl detta som behövs fixas just nu,och det kommer säkert bli mer.

 

EF vs Explorius

Hola

just nu är väl det "stora" valet att välja organisation. EF eller Explorius. Tyvärr så har STS inte ens varit med i beslutandet. Jag var inne på Explorius länge, eftersom jag läst många tjejers bloggar som åkte med Exploruis som var väldigt nöjda. Men sen när jag träffade Nepe från EF gav hon mig ett så bra intryck, att jag inte visste vad jag skulle göra. Kan fortfarande inte berätta för er vilken organisation jag kommer välja till 100%. Men just nu ligger nog EF bättre till tror jag. Men i slutändan är det ju mest mamma och pappa som bestämmer eftersom de är de som betalar. Men såklart så är det ju jag som har en stor talan i det hela. Såå för att inte göra det mer kompliserat än vad jag redan kanske gjort, både för er och mig själv så är det nog 60/40 mellan mina föräldrar och mig. (så 60% till dem, och 40% till mig) 

Gud nu känner jag att jag babblat på ganska mycket men det är ju ett viktigt beslut som ska tas, känns som om det kommer komma många fler. 

Valet

Hej allihopa!

Ända sedan jag var liten och pappa för första gången berättade om när han var utbytes student när han gick i 3:an (jag som då gick i 2:an blev förskräckt för jag ville inte åka till USA när jag bara gick i 3:an på grundskolan). När jag blev äldre pratade vi mer om det och i 8:an/9:an sa jag "jag vill åka på utbytes år" men det var väl kanske mest på skoj, för jag visste ju inte vad det innehar eller om jag verkligen vill åka. När jag började 1:an i gymnasiet ändrades min åsikt, och jag vill inte längre åka, inte alls, jag hade fått så många fina vänner som jag ville ta studenten med och personer som jag inte vill lämna. 

Under sommar till 2:an (i somras dvs) hände det saker, saker som gjorde att jag ändrade mig igen. JO jag skulle åka till USA. Och redan i somras började jag kolla runt på olika organisationer, och kollade priser och beställde hem kataloger! Mina föräldrar har alltid varit stöttande och var väldigt glada över mitt beslut eftersom det är en möjlighet och erfarenhet som inte många får (min mamma inkluderat). Så under sommaren hade jag och pappa många samtal om hur det var att vara i USA när han var där. 

Allt gick rätt fort efter det och det stora beslutet var taget. 

Att välja organisation är ju lite svårare, men som det ser ut nu är jag antagen av 2 organisationer, EF och Explorius. Vill ännu inte säga vilken jag kommer välja eftersom det beslutet inte är 100 % än. Men allt har gått så fort sen jag bestämde att jag ville åka. 

EmmAmerica

Hej allihopa

välkomna till min blogg.

Har aldrig bloggat på for.me innnan men har kompisar som gör det så det blir säkert jättebra! har även en annan blogg som heter underthesurface 

Anledningen till varför denna blogg nu startats är för att nästa år kommer jag inte längre vara i Sverige. Jag kommer befinna mig någon stans i USA på ett utbytesår. Så denna bloggen är tillängnat det året och förberedelserna innan. 

Jag kommer försöka dokumentar allt som händer, dels för mig egen skull, för att jag ska komma ihåg allt, för min familj, och mina vänner så att de kan följa med på det stora äventyret. Men även för att alla andra ska kunna ta del av vad jag kommer uppleva och inspirera andra att också vilja åka iväg. 

Upp