emmamerica

ETT CHOCKBESKED

Hej

Sen jag fick detta besked har det nästan gått 1 vecka. På måndag för att vara exakt har det gått en vecka. Och det känns helt ärligt mycket bättre nu än vad det gjorde i måndags. Så jag tänkte berätta från början. 

Jag va hos en kompis på en liten gettogether med vänner, det blev väl en mini fest framåt natten men så var inte planen. Men mitt i natten får jag ett facebook meddelande, det är från en amerikansk kvinna som säger att hon är min IEC. Och eftersom jag tänkte att de kanske inte fanns plats i det området i Portland där jag fått min preliminära plats så kanske detta var en representant från ett annat område i Portland. Så när jag sen frågade om det var i Oregon fick jag svaret "LOL no, it's in Wisconsin" det var typ det enda jag läste. Jag läste det om och om igen, Wisconsin, Wisconsin, Wisconsin. Men det blev inte mindre overkligt för det. 

Jag vill inte åka till Wisconsin, vad ska jag där och göra med alla bönder, där dem gör cowtipping på frittiden?! Jag blev riktigt sur och framför allt ledsen. Så jag satte mig i min kompis rum och grät, sen hitta dem mig och tröstade mig och sa att vi skulle reda ut det imorn. Fina vänner, tack <3

 

Dagen efter ringde jag till mamma och berättade allt som hade hänt. Hon blev i stort sett lika upprörd som jag. Efter det ringde EF, och skulle då berätta om min nya placering. Jag var nog lite irriterad när jag pratade med henne. Dem hade verkligen inte skött detta på rätt sätt alls!! Det fanns inte så mycket att göra åt saken så nu har jag förflyttat mig från västkusten till mittan av landet, the dairystates, som de tydligen kallas. Det tog mig ganska lång tid att acceptera detta faktum: Jag skulle inte längre till Portland, Oregon utan till Madison, Wisconsin. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Som det ser ut idag, nästan 1 vecka senare, så mår jag mycket bättre när det gäller Wisoconsin, jag har mailat ganska mycket med min värdmamma och jag har även facetimeat med hela familjen, som består av en mamma, pappa och 3 små flickor. Alla verkar hur trevliga som helst och de har redan sagt att de vill ta med mig på semester (som råkar inträffa under min födelsedagshelg!!) Så allt känns väldigt bra. 

Det enda som är lite jobbigt/negativt är att jag nu åker 2 veckor före planeringen. Till Portland skulle jag åkt den 18:e Augusti och detta hade jag vetat sen i våras. När de ringde i tisdags sa hon på EF att jag verkligen skulle ställa in mig på den 5:e Augusti istället!! Nu har jag helt plötsligt bara 10 dagar kvar här hemma och det är fortfarande mycket som ska fixas och köpas och förberedas. jag hinner förmodligen inte ha avskedsfest heller och det är verkligen jättesynd och det är jag väldigt ledsen för. Men ska försöka slänga ihop något spontant i veckan om jag hinner. 

 

Åh, juste glömde nästan säga. Mitt high school heter Middleton Hiigh School och jag tror vi kommer vara 5 utbytesstudenter på skolan som har 2000 elever. Ska bli kul att lära känna andra utbytisar som ska gå på samma skola. men jag tror inte någon annan är från Sverige utan andra delar av Europa, Norden och världen. 

I'll keep you updated ;) 

Jag tror detta är Middleton Highschool, men det var lite svårt att hitta bilder

Kanske lite dåliga bilder, med detta kommer vara mitt hem de närmaste 10 månaderna.

Preliminär packlista

Hej!

Jag har skrivit en liten preliminär packlista inför nästa år. Det börjar ju dra ihop sig nu liksom! Jag kanske har kommit på något som ni inte tänkt på, och om ni har något tips eller om ni har tänkt packa något som inte finns med på min lilla lista så får ni jättegärna kommentera!! Hade varit så kul att veta vad alla ni kommer eller hade tagit med. We're all in this together guys, och det är svårt att få med allt man vill ha.

 

Det blev väl lite missförstånd om att jag har kopierat denna listan, och så är det ju absolut inte, men vill bara säga förlåt att det verkade så. Jag kollade på http://cassandrausa.blogg.se/2015/july/packlista.html#comment och http://www.hercampus.com/life/travel/ultimate-study-abroad-packing-list för att få inspiration. Men ja, förlåt.

bagage shopping

Tjena!

Kom precis hem från bagage shopping med mamma. Det tog nog lite längre tid än vad hon hade planerat i sitt huvud, men bara det bästa är ba nog hahah!

Köpte 2 sycken resväskor, i typ ett grått jeans liknande tyg och de var verkligen skitsnygga! Jag brukar inte föredra resväskor i tyg, men dessa var superfina och bra kvalitet. 

Köpte en 92-102L (den expanderas) och en liten kabinväska på 30L, och om inte det räcker med 130L så skäms jag, jag får ju inte ha mer packining än det!

Det fick bli en bild av dem från snapchat, hoppas det inte gör för mycket :) 

det sista att fixa

Hej

Det har varit lite dött här på bloggen, och den enda anledningen är att jag helt enkelt inte har haft tid eller lust att blogga. Har liksom inte varit motiverad. 

Men för att uppdatera er alla så har jag varit på amerikanska ambassaden i Stockholm och fått mitt visum godkänt. Träffade även fina vänner där som jag fortfarande har kontakt med :)

Har fått min preliminära avresedatum som är den 18:e Augusti, så kommer vara hemma HELA sommarlovet. Vilket är så skönt för då kan jag umgås med alla väldigt länge. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nu är det bara lite kvar att fixa, och det är inte EF relaterade, så det är egentligen bara personliga saker kvar

- slinga håret

- bygga naglar

- kolla upp Hawaii

- ha familjekalas

- fixa bra spellistor på spotify

- avskedsfest

- !8-års firande med vänner

- bankkort

- skriva packlista

- köpa stor resväska

- köpa resekudde

- köpa nya vans slip-ons

- köpa eller hitta min regnjacka

- köpa nytt litet paraply

- köpa svarta jeans 

- presenter till värdfamiljen

Det känns som om det kommer tillkomma massa saker till denna lilla lista, men förhoppningsvis inte för mycket hahah

Tänkte lägga upp en packlista här på bloggen för att ni, och framtida utbytisar kan kolla och läsa den och få inspiration :) 

Upp