emmamerica

Bloglovin

Hola!

jag har nu skaffat Bloglovin (yay), vilket borde göra det mycket enklare för er att följa min blogg (för er som har bloglovin då, haha :))

så alla ni som också har bloglovin, feel free to follow me there, puss så länge 

Follow my blog with Bloglovin

bild från Florifa 2014

SNART

Hej,

sitter nu här, utomhus på studiedagen och tänker på det här med välkomstfamiljen, EF sa att de skulle kontakta mig. Det har nu gått 3 veckor och de har fortfarande inte kontaktat mig, åh.... jag vill så gärna börja prata med dem och få reda på mer om dem och Portland och Oregon, och helt enkelt bara lära känna dem. Det är ju skönt att även om jag kanske inte ska bo hos dem så känner jag ändå dem, så om det skulle bli några problem skulle jag tekniskt sett kunna kontakta dem (säger inte att jag kommer göra det, men ändå).

har även kollat upp vädret lite i Portland och det verkar som om det regnar en hel del, så jag får väl inskaffa en snygg regnkappa som jag kan ha till allt, haha (vill inte ha min everest jacka, som jag har här hemma då det inte regnar så mycket här). Har även pratat med en kompis som var iväg för något år sedan, och frågat vad hon tycker jag ska ha med mig som hon glömde liksom, svaret var "SNYGGA OCH BEKVÄMA KLÄDER, KLÄDER SOM JAG TYCKER OM". Hade tänkt att jag skulle börja lite smått med en packlista även fast det är runt 5-6 månader kvar, men tiden kommer gå så himla fort och det är fortfarande mycket som ska fixas inför året. Nästa grej på listan är att boka vaccinering av TBC och ta blodprov, och sen skicka in mitt "health cettificate" till EF: Detta skulle jag görna vilja ha klart denna månaden så att det inte blir så stressigt. 

Välkomst familj - Värdfamilj

Hej,

fick denna frågan härom dagen, och kom på att jag också tycker det kan vara lite otydigt vad skillnaden är. 

 

VÄLKOMSTFAMILJ

En välkomst familj är en familj som du skulle bo hos ifall din organisation, EF, i mitt fall, inte skulle ha hittat en värdfamilj när jag kommer till USA. En välkomst familj är alltså där man bor från några dagar till någon vecka, innan EF har hittat en familj. I mitt fall, så har jag nu fått en välkomstfamilj, men inte värdfamilj. Men eftersom jag fått en välkomstfamilj så tidigt, så kommer jag förmodligen inte bo hos dem. Hoppas det makes sense. 

VÄRDFAMILJ

Värdfamiljen är den familjen som man bor hos under sitt utbytesår permanent och man brukar inte byta värdfamilj, men kan göra det ifall något skulle hända. Värdfamiljen är alltså de som du ska bo hos, under året och är de som tar hand om dig och hjälper dig. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hoppas jag har svarat på frågan någerlunda bra, lite svårt att förklarar typ.

 

Upp