emmamerica

Kategori: Innan USA

ETT CHOCKBESKED

Hej

Sen jag fick detta besked har det nästan gått 1 vecka. På måndag för att vara exakt har det gått en vecka. Och det känns helt ärligt mycket bättre nu än vad det gjorde i måndags. Så jag tänkte berätta från början. 

Jag va hos en kompis på en liten gettogether med vänner, det blev väl en mini fest framåt natten men så var inte planen. Men mitt i natten får jag ett facebook meddelande, det är från en amerikansk kvinna som säger att hon är min IEC. Och eftersom jag tänkte att de kanske inte fanns plats i det området i Portland där jag fått min preliminära plats så kanske detta var en representant från ett annat område i Portland. Så när jag sen frågade om det var i Oregon fick jag svaret "LOL no, it's in Wisconsin" det var typ det enda jag läste. Jag läste det om och om igen, Wisconsin, Wisconsin, Wisconsin. Men det blev inte mindre overkligt för det. 

Jag vill inte åka till Wisconsin, vad ska jag där och göra med alla bönder, där dem gör cowtipping på frittiden?! Jag blev riktigt sur och framför allt ledsen. Så jag satte mig i min kompis rum och grät, sen hitta dem mig och tröstade mig och sa att vi skulle reda ut det imorn. Fina vänner, tack <3

 

Dagen efter ringde jag till mamma och berättade allt som hade hänt. Hon blev i stort sett lika upprörd som jag. Efter det ringde EF, och skulle då berätta om min nya placering. Jag var nog lite irriterad när jag pratade med henne. Dem hade verkligen inte skött detta på rätt sätt alls!! Det fanns inte så mycket att göra åt saken så nu har jag förflyttat mig från västkusten till mittan av landet, the dairystates, som de tydligen kallas. Det tog mig ganska lång tid att acceptera detta faktum: Jag skulle inte längre till Portland, Oregon utan till Madison, Wisconsin. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Som det ser ut idag, nästan 1 vecka senare, så mår jag mycket bättre när det gäller Wisoconsin, jag har mailat ganska mycket med min värdmamma och jag har även facetimeat med hela familjen, som består av en mamma, pappa och 3 små flickor. Alla verkar hur trevliga som helst och de har redan sagt att de vill ta med mig på semester (som råkar inträffa under min födelsedagshelg!!) Så allt känns väldigt bra. 

Det enda som är lite jobbigt/negativt är att jag nu åker 2 veckor före planeringen. Till Portland skulle jag åkt den 18:e Augusti och detta hade jag vetat sen i våras. När de ringde i tisdags sa hon på EF att jag verkligen skulle ställa in mig på den 5:e Augusti istället!! Nu har jag helt plötsligt bara 10 dagar kvar här hemma och det är fortfarande mycket som ska fixas och köpas och förberedas. jag hinner förmodligen inte ha avskedsfest heller och det är verkligen jättesynd och det är jag väldigt ledsen för. Men ska försöka slänga ihop något spontant i veckan om jag hinner. 

 

Åh, juste glömde nästan säga. Mitt high school heter Middleton Hiigh School och jag tror vi kommer vara 5 utbytesstudenter på skolan som har 2000 elever. Ska bli kul att lära känna andra utbytisar som ska gå på samma skola. men jag tror inte någon annan är från Sverige utan andra delar av Europa, Norden och världen. 

I'll keep you updated ;) 

Jag tror detta är Middleton Highschool, men det var lite svårt att hitta bilder

Kanske lite dåliga bilder, med detta kommer vara mitt hem de närmaste 10 månaderna.

Preliminär packlista

Hej!

Jag har skrivit en liten preliminär packlista inför nästa år. Det börjar ju dra ihop sig nu liksom! Jag kanske har kommit på något som ni inte tänkt på, och om ni har något tips eller om ni har tänkt packa något som inte finns med på min lilla lista så får ni jättegärna kommentera!! Hade varit så kul att veta vad alla ni kommer eller hade tagit med. We're all in this together guys, och det är svårt att få med allt man vill ha.

 

Det blev väl lite missförstånd om att jag har kopierat denna listan, och så är det ju absolut inte, men vill bara säga förlåt att det verkade så. Jag kollade på http://cassandrausa.blogg.se/2015/july/packlista.html#comment och http://www.hercampus.com/life/travel/ultimate-study-abroad-packing-list för att få inspiration. Men ja, förlåt.

bagage shopping

Tjena!

Kom precis hem från bagage shopping med mamma. Det tog nog lite längre tid än vad hon hade planerat i sitt huvud, men bara det bästa är ba nog hahah!

Köpte 2 sycken resväskor, i typ ett grått jeans liknande tyg och de var verkligen skitsnygga! Jag brukar inte föredra resväskor i tyg, men dessa var superfina och bra kvalitet. 

Köpte en 92-102L (den expanderas) och en liten kabinväska på 30L, och om inte det räcker med 130L så skäms jag, jag får ju inte ha mer packining än det!

Det fick bli en bild av dem från snapchat, hoppas det inte gör för mycket :) 

det sista att fixa

Hej

Det har varit lite dött här på bloggen, och den enda anledningen är att jag helt enkelt inte har haft tid eller lust att blogga. Har liksom inte varit motiverad. 

Men för att uppdatera er alla så har jag varit på amerikanska ambassaden i Stockholm och fått mitt visum godkänt. Träffade även fina vänner där som jag fortfarande har kontakt med :)

Har fått min preliminära avresedatum som är den 18:e Augusti, så kommer vara hemma HELA sommarlovet. Vilket är så skönt för då kan jag umgås med alla väldigt länge. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nu är det bara lite kvar att fixa, och det är inte EF relaterade, så det är egentligen bara personliga saker kvar

- slinga håret

- bygga naglar

- kolla upp Hawaii

- ha familjekalas

- fixa bra spellistor på spotify

- avskedsfest

- !8-års firande med vänner

- bankkort

- skriva packlista

- köpa stor resväska

- köpa resekudde

- köpa nya vans slip-ons

- köpa eller hitta min regnjacka

- köpa nytt litet paraply

- köpa svarta jeans 

- presenter till värdfamiljen

Det känns som om det kommer tillkomma massa saker till denna lilla lista, men förhoppningsvis inte för mycket hahah

Tänkte lägga upp en packlista här på bloggen för att ni, och framtida utbytisar kan kolla och läsa den och få inspiration :) 

EF merch

Tja, 

som jag skrev i förra inlägget, så var jag på EF möte. Då fick vi en massa EF merch, de var faktiskt välidgt fina och snygg färg, en färg som syns med drar inte till sig för mycket uppmärksamhet. Men gillade verkligen allt, kommer nog använda de ganska mycket :) 

EF möte i Lund

Hej

I lördags var jag i Lund på ett info möte med EF, kändes väligt skönt då de gick igenom mycket av det som man har i tankarna. Det var lite långt, 3 timmar, men träffade några av tjejerna som jag träffade på Starbucksträffen för någon vecka sen så det var kul!

 

Visum

Hola!

äntligen fick jag mina visum instruktioner, jag hade mailat EF igår om det, eftersom det börjar bli lite ont om tid. Men igår när jag kom hem från skolan så låg det ett kuvert från EF på sängen som pappa hade lagt där, och redan innan jag öppnat det så visste jag att det handlade om visumet. Jag är så glad att det kom, tänkte läsa igenom det när jag kommer hem från skolan idag, hade inte tid igår, det är faktiskt förvånande många sidor att läsa med instruktioner, men mamma läste det och sa att det var väldigt bra skrivet och det gjorde henne lugn. 

Medans jag satt och räknade inför matte-nationella som är om några veckor så satt mamma och läste igenom det och tog anteckningar på vad som måste fixas. Och låt mig säga detta: DET ÄR MYCKET! Det var säkert ett helt A4 fullt med små punkter om vad som måste fixas och göras, så nu får vi sätta fart med allt, täntke göra en liten lista med vad som ska göras, men har inte gjort den än.

Så vad som iallafall är bestämt är att den 1:a Juni har jag tid på den amerikanska ambassaden för att få mitt visum godkännt. Inga teknoligiska saker är tillåtna och det kan ta hur lång tid som helst, vet tjejer som väntat i 3-5 timmar, utan att ha något att göra. Det var också något som de skrev i visum-instruktionerna, att man ska ta med något att äta/dricka och något att göra. 

Vi (jag och mamma) tror jag, funderar på att åka till Stockholm under hela den helgen och bara strosa runt i staden och sen ska jag till ambassaden på måndagen, då får heller inte mamma följa med, men hon får väl sitta på nåt Café. VIll helst inte åka dit själv, kommer gå vilse, jag har helt seriöst världens sämsta lokal sinne, jag kan ha gått en väg för 1 timme sedan men när jag ska gå tillbaka så blir jag väldigt osäker och kommer knappt ihåg vart jag gick. 

Jag tror att många av de som var på träffen i förra lördagen ska dit samtidigt, så det är ändå najs, då kanske man kan sitta och prata med dem och så. 

Men så glad att det händer grejer, det är ju trots allt bara drygt 3 månader kvar! Väntar nu bara på att EF ska ringa och säga "vi har hittat en perfekt värdfamilj till dig". 

utbytes träff

Hej, 

nu sitter jag här en måndag kväll och har äntligen tid att blogga, har varit upptagen hela helgen, men gud vilken bra och rolig helg jag haft! 

I lördags så hade iallafall jag och några andra tjejer och 1 kille bestämt att vi skulle träffas och ta en fika, det blev såklart Starbucks i Malmö, lite passande eftersom vi ska till USA. Alla var jätte snälla och väldigt trevliga, hoppas det blir fler såna hära träffar och att även andra utbytisar kan vara med :) 

Alla var roliga och olika från varandra vilket var super kul! kändes bra att kunna prata ut om lite tankar som man hade och sånt men andra som känner likadant. 

 

bild: weheartit

PARKROSE HIGH SCHOOL

Hejhej!

Idag fick ett väldigt förväntas full samtal av EF, jag har fått min skol placering. Skolan heter Parkrose High School och har runt 1200 elever, vilket är liiite mer än på min nuvarande skola, som har runt 250 elever. Wow vilken shock jag kommer få när jag kommer dit! Fick även lite annan rolig info, vilket känns så himla skönt, eftersom allt stått still i några veckor nu. Och efter allt som hänt på sista tiden så är det skönt att få goda nyheter av EF. Området där skolan ligger, där jag även kommer att bo antar jag, är ett upp and coming område och verkar jättefint och bra. Skolan har SÅ många aktiviteter och roliga saker som händer hela tiden! verkar hur bra som helst! Jag är verkligen jättetaggad nu!! Min historia och samhälls lärare kommer från Portland och känner till området, hon var till och med så gullig och sa att hon kunde fixa lite åt mig i Portland när hon skulle dit i sommar. Kommer sakna henne jättemycket faktiskt! så himla gulligt, inte alla lärare som säger så precis. 

har även skickat meddelande till min välkomst familj, de verkar hur snälla som helst!

 

Orolig och lite tankar

Tja

än en gång så händer det inte så jätte mycket för tillfälligt. Ska göra ett TBC porv grej nästa vecka, för att se om jag redan tagit vaccinet eller inte, lite nervös för det. 

Snart är det dags att söka visum och åka upp till Stockholm och fixa allt sådant. Det är även ett förberedelse möte som jag måsta gå på, måste kolla vilket datum det är också. Sen är det mesta klart tror jag!

Lite orolig och irriterad för att min välkomstfamilj fortfarande inte skrivit till mig, vilket EF sa att de skulle göra, det har nu gått 8 veckor utan meddelande från dem. Lite dålig stil tycker jag....

börjar också bli orolig och nervös för det hela i sin helhet om det makear någon sense, men det känns som om jag inte har koll på något just nu, vilket gör mig väldigt anxious. Måste verkligen maila dem, för tycker det är riktigt jobbigt att inte ha någon koll. 

//NYC sommar 2014//

SNART

Hej,

sitter nu här, utomhus på studiedagen och tänker på det här med välkomstfamiljen, EF sa att de skulle kontakta mig. Det har nu gått 3 veckor och de har fortfarande inte kontaktat mig, åh.... jag vill så gärna börja prata med dem och få reda på mer om dem och Portland och Oregon, och helt enkelt bara lära känna dem. Det är ju skönt att även om jag kanske inte ska bo hos dem så känner jag ändå dem, så om det skulle bli några problem skulle jag tekniskt sett kunna kontakta dem (säger inte att jag kommer göra det, men ändå).

har även kollat upp vädret lite i Portland och det verkar som om det regnar en hel del, så jag får väl inskaffa en snygg regnkappa som jag kan ha till allt, haha (vill inte ha min everest jacka, som jag har här hemma då det inte regnar så mycket här). Har även pratat med en kompis som var iväg för något år sedan, och frågat vad hon tycker jag ska ha med mig som hon glömde liksom, svaret var "SNYGGA OCH BEKVÄMA KLÄDER, KLÄDER SOM JAG TYCKER OM". Hade tänkt att jag skulle börja lite smått med en packlista även fast det är runt 5-6 månader kvar, men tiden kommer gå så himla fort och det är fortfarande mycket som ska fixas inför året. Nästa grej på listan är att boka vaccinering av TBC och ta blodprov, och sen skicka in mitt "health cettificate" till EF: Detta skulle jag görna vilja ha klart denna månaden så att det inte blir så stressigt. 

Välkomst familj - Värdfamilj

Hej,

fick denna frågan härom dagen, och kom på att jag också tycker det kan vara lite otydigt vad skillnaden är. 

 

VÄLKOMSTFAMILJ

En välkomst familj är en familj som du skulle bo hos ifall din organisation, EF, i mitt fall, inte skulle ha hittat en värdfamilj när jag kommer till USA. En välkomst familj är alltså där man bor från några dagar till någon vecka, innan EF har hittat en familj. I mitt fall, så har jag nu fått en välkomstfamilj, men inte värdfamilj. Men eftersom jag fått en välkomstfamilj så tidigt, så kommer jag förmodligen inte bo hos dem. Hoppas det makes sense. 

VÄRDFAMILJ

Värdfamiljen är den familjen som man bor hos under sitt utbytesår permanent och man brukar inte byta värdfamilj, men kan göra det ifall något skulle hända. Värdfamiljen är alltså de som du ska bo hos, under året och är de som tar hand om dig och hjälper dig. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hoppas jag har svarat på frågan någerlunda bra, lite svårt att förklarar typ.

 

Välkomstfamilj = lycklig

Hej!

Wow, längesen jag ens skrev ett enda inlägg....

men för att komma till saken direkt, idag när jag kom från stan så kom samtalet. Samtalet från EF, som extremt glatt berättade att jag har fått en välkomstfamilj!!!! Herregud vilken lycka jag kände, att äntligen komma någonstans med hela denna processen som stått still i några månader nu. 

Hon som jag pratade med sa även att jag förmodligen inte kommer bo hos min välkomstfamilj eftersom det bara är februari, och de kommer förhoppningsvis ha hittat en permanent värdfamilj innan jag ska åka. Jag kommer även bo i välkomstfamiljen med en annan utbytesstudent, en tjej som heter Sara, som kommer från Italien! så kul! fast jag kommer nog inte bo med henne eftersom vi bara skulle vara roommates i välkomstfamiljen. Och även fast många som jag hört om har varit lite osäkra på att på med en annan utbytesstudent, så tycker jag det hade känts skönt, man är liksom inte helt ensam i allt detta. Och man är inte helt själv när man börjar skolan, för det är jag grymt nervös för, skolan, men det får jag ta tag i senare!

Men det känns iallafall så himla skönt att vara "placerad" så att jag faktiskt har en familj när jag kommer till USA. Så nu har den vikten lyfts från mina axlar, är det inte så man brukar säga? Hon sa att de skulle kontakta mig, och lära känna mig, och det känns så himla skönt! 

OJ, kom precis på att jag inte ens berättat var välkomstfamiljen bor, men de bor i PORTLAND, OREGON!!!!!! och jag är så sjukt taggad på att få komma till mitt första val! Så underbart! 

Nu kan jag även börja på min packlista och kolla upp lite roliga saker om Oregon och Portland och allt sånt. Framförallt packlistan, så taggad att kunna börja med den! har velat göra det i månader nu, haha

Väldigt långt inlägg, hoppas ni orkar läsa allt

puss så länge

lite nervös

Hola,

Det närmar sig ganska snabbt nu, 'även fast det är typ 6 månader kvar så vet jag att de månaderna kommer gå snabbt och helt plötsligt är det dags. Jag har ju inte fått min värdfamilj och det är lite nervöst, egentligen så spelar det ingen roll vilken familj jag kommer till för jag vet att de kommer vara jättesnälla och jag vet ju att jag kommer få familj så småning om. Det som är nervöst är VAR jag ska hamna, vill ju så gärna till Oregon! Även till California vill jag ju komma. Men det är absolut de 2 som jag vill komma till och om jag inte gör det kommer jag bli jätteledsen, men man får ju göra det bästa av situationen I guess. 

Skrev ett mail till EF och fråga hur det gick och hade även en fråga om förberedelse lägret i NYC (som jag ser väldigt mycket fram emot!) Angående värdfamilj så skrev EF att de jobbar hårt och för fullt för att hitta en familj som passar mig. vilket gör mig glad. Vill bara få reda på vr jag hamnar nu så att jag kan börja planera packning, hehe :)

The exchange challenge

Hej, 

har inte bloggat på länge nu, inte så mycket att säga och berätta. Sitter hemma nu, eftersom vi har 2 inställda lektioner nu på mrogonen vilket resulterar i att jag gick upp 06.45 i onödan när jag nu börjar 10.20. Så istället så tänkte jag göra the exchange challenge :)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vilket land ska du till?

 USA

Vilken organisation åker du med?

 Åker med EF

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

 Vill bli pacerad i Oregon eller California helst, så hoppas verkligen på det! 

Har du fått familj eller gjort region/stat val?

 Har inte fått en familj än, men hoppas jag får det snart. Gjorde statval och då blev det; Oregon, California och South Carolina. 

Kommer du åka på något förberedelse läger? 

 ja, EF erbjuder 3 dagars förberedelse läger i NYC innan man åker till sin värdfamilj.

Vad ser du mest fram emot?

 Att träffa en massa nya människor och skaffa en massa minnen!

Vill du prova någon ny sport? 

 Ja, vill prova simning, volleyboll och kanske nåt annat.

Vad kommer du sakna mest? 

 Mina vänner, familj och vardagen här hemma

Namnge 3 platser du vill besöka i ditt värdland: 

Crancanyon 

L.A

Nån helt amazing plats

Tror du att det kommer bli ett bra år?

Jag är helt övertygad på att det kommer bli det bästa året i mitt liv. Dessutom är det ofta ens inställning som gör saker ännu bättre!

 

// Washington 2014 //

EF camp

Hejsan svejsan,

Nu har jag äntligen fått min broschyr från EF om deras 10 dagars camp, har även mail kontakt med en tjej som hade varit där förra året och det hon sa verka jätte bra!

Har gett mig 1 vecka till att bestämma ol jag vill åka på det eller inte..så jag får se hur det blir helt enkelt

Borde jag

Tja

Fortfarande så händer inte jättemycket, måste fortfarande ta mitt blodprov och TBC sprutan. Sen är det ju annat som ska fixas i vår men det får jag ta när det kommer. 

Det som jag funderar på nu, är om jag ska åka på EF camp. Som är utanför NYC i 10 dagar och sen vidare mot värdfamiljen. Detta verkar ju hur roligt som helst då man bor på ett college med massa andra EF studenter! Det ska tydligen vara ungefär som "ett litet high school år" har dem förklarat. Problemet med detta är att det kostar en extra 12,000 kr. Vilket är väldigt dyrt och frågan är ju om jag vill lägga så mycket pengar på det. 

så...., BORDE JAG?

 

'

 

Vänner

Hej

Ett tag sen nu, men inte så mycket har hänt. Men det börjar ju närma sig med storsteg (eller vad man brukar säga), och jag börjar redan nu bli nervös och orolig kan man nästan säga.

Något som jag börjat tänka jättemycket på är vänner; kommer jag få några vänner?! Jag är verkligen jätterädd för att inte få vänner. Det snurrar i huvudet en stor del av dagen. Jag är faktiskt rädd för att jag inte ska få vänner och bara vara ensam. Läser bloggar av tjejer som är i USA nu, och läste att de tyckte det var svårt att få vänner i början och detta hjälper ju inte mig direkt. Tänk om de inte gillar mig? eller tycker jag är konstig?

Men det gäller bara att försöka tänka positivt när det kommer till vänner, och sluta noja över sånt som jag just nu faktiskt inte kan göra något åt. Men det är jobbigt ändå!

Usch dessa tankarna vill jag inte ha, men såklart så har jag dem iallafall. Just nu börjar jag bara bli anxious i allmänhet. Känner att jag inte har tillräckligt mycket info om året och det gör mig stressad och nervös. 

bild från NYC i somras 

EF träff

Hej!

Ett tag sen jag blogga nu, men inget "riktigt" intressant har hänt, bara en massa tankar om USA typ. 

Tidigare i veckan har det varit EF träffar uppe på huvudkontoret i Stockholm, men eftersom jag inte haft möjlighet eller tid att åka upp dit så var jag med på deras online träff. Det var så himla smidigt och lätt, dessutom kunde jag sitta i myskläder hela tiden, vilket för mig är ett stort plus haha. 

Vi gick igenom så mycket som jag hade funderingar över och det känns så himla bra nu efteråt (och under tiden för den tiden).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi gick igenom och prata om:

- Ansöknings handlingar 

Detta har ju jag redan fixat och skickat in allt utom hälso undersöklningen. Ska även göra en video som kan "hjälpa" mig att få min värdfamilj och familjen kan även få insikt på hur jag är som person och allt sånt, så det planerar jag att göra i helgen bland annat. 

- Region och delstats val 

Har jag också redan gjort! Men hon berätta även att om de inte hittat familj i de stater jag önskat, så kommer de i Mars/Maj börja leta i de andra delstaterna också, och då får jag pengarna tillbaka. 

School Camp

Detta lät så himla kul! Dock kostar det extra men ska försöka övertala Mamma och Pappa om att det kan vara bra att vara med på och kul dessutom! EF skulle skicka ut mer fakta om några dagar eller någon dag nästa vecka vilket ska bli intressant att läsa mer om. Hon gick igenom mycket av det men jag tror mina föräldrar vill läsa om det också eftersom det är de som betalar.

- EF i värdlandet

Hon berättade lite om RC och IEC, vilket var skönt eftersom jag inte "fått" så mycket information om det tidigare utan bara hört lite om det. Hon berättade även om Välkomstfamilj och lite om platsgaranti. Välkomstfamiljen var även nåt som jag inte var 100% på, så nu fick jag allt uppklarat.

-Skola

I stort sett allt som har med skolan att göra; ämnen man läser, skol uniform, betyg, graduation, aktivitteter (sporter/klubbar) och mer sånt som rör skolan.

- Vad händer nu?

Detta var så himla skönt att gå igenom eftersom det är just detta som jag haft lite ångest för, eftersom jag inte visste vad som hände eller hur placerings proccessen såg ut, så nu fick jag allt uppklarat på ett enkelt sätt! Vi pratade lite om den information som vi kommer få i form av månadsbrev som jag kommer skriva ut och sätta i en mapp så jag har allt samlat (detta rekomenderade dem). Vi kommer även få visum information och då måste hälso intyget vara klart och inskickat till EF så som jag tolkade det. Vi gick även igenom det obligatoriska avresemötet som förmodligen är i Stockholm. Även också avrese datum och när man kommer hem till Sverige igen. Hoppas verkligen jag kommer hem i tid för att se mina vänner ta studenten!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Detta mötet var så himla skönt att gå på eller vad man ska säga!! Om du är lite osäker eller undrar över något så rekomenderar jag verkligen att man går på ett av dessa mötena, online eller på huvudkontoret i Stockholm. Det var verkligen värt det, online träffen kostade heller ingeting vilket va skönt för plånboken, haha. 

HAAADEE 

Packlista

HEJ

Herregud vad jag vill börja göra en packlista!! Har köpt och fått så mycket nytt fint och en tanke som jag direkt får är; "den här ska jag ta med mig till USA!" Men jag måste vänta, vänta på att jag får en placering så att jag vet vad för sorts kläder jag ska ha med mig och vilka årstider staten har. Vilket jag inte vet förren jag får min placering, jag hoppas jag får en av de staterna som jag "önskat" eller vad man ska säga, haha. 

Vill bara veta var jag ska hamna så att jag kan börja med min packlista! 

Så glad.

Hola

Skrev ju i förra inlägget att jag fått en placering i Ohio, och jag fick som sagt lite panik. Men jag och pappa satte oss direkt och mailade EF. Fick svar på mailet tidigare idag. Blev så himla glad för att det gick att fixa. Jag var nästan 100% på att jag skulle vara tvungen att åka till Ohio. Men precis som mina föräldrar alltid säger, så löser det sig alltid! Och 99 av 100 gånger så är det sant. 

 

 

OHIO?!

Hej vänner,

Igår fick jag ett samtal från EF, som jag dessutom missade, Men när jag skulle ringa tillbaka var det något som sa att jag inte skulle göra det. Och tankarna började komma om det var något fel med mina ansökningspapper eller något sånt "hemskt". NI vet väl ordspråket "Hoppas på det bästa, förvänta dig det värsta" och det var väl exakt så jag kände.. Men det var ju "goda" nyheter. EF hade redan hittat en placering till mig!!! Vilket lät hur bra som helst eftersom det bara var 1-2 veckor sedan jag skickade in de sista ansökningspapperna. Men sen berätta dem att placering var i OHIO!! Och då började jag få lite smått panik, vill ju verkligen inte hamna i Ohio. Vädret där är sämre än i Sverige, och hade läst på EF Ohio att det är extremt sällan som utbytesstudenter får ta graduation och ett diploma. Dettta är 2 saker som är väldigt viktigt för mig, så ni förstår kanske varför jag fick lite panik.

Jag förklarade för EF, att jag inte ville hamna där och att jag ville göra en delstatsval. Men jag fick det förklarat att det förmodligen var försent att fixa, eftersom allt redan var igång och för att man egentligen inte får tacka nej till en placering. Men att de skulle kolla med dem i USA. 

Regions val och Stat val

Hola, 

Jag har ju funderat, tänk, frågat andra och pratat om det här med regions val. Det är extremt svårt och jag hoppas jag inte är ensam om att tänka så. Jag vill inte lämna det upp till ödet, tänk så kommer jag nånstans där de har vinter 8 månader om året, jag är ingen riktig vinter tjej på det sättet, såklart älskar jag vinter men inte så länge. Att bo i Sverige där vi har kallt och vinter 9 månader om året räcker. Tvekar också på om jag vill hamna i New Mexico eller Texas eftersom de har många spansktalande, inget mot dem, men jag vill helst hamna i en amerikansk familj som firar de amerikanska traditionerna, de är ju trots allt därför jag åker dit. 

Så nu har jag tänkt mycket och kommit fram till att regionsval kanske inte är det bästa för mig eftersom det finns stater som jag verkligen inte vill hamna i. Jag har ju alltid sagt att jag inte vill rikta in mig för mycket på en stat, och sen måla upp en bild på hur året blir och sen bli besviken. Men just nu känner jag att Stat val kanske är det jag ska göra? Då får jag välja 3 stater som jag vill hamna i, sen kan jag hamna i vilken av dem. Då låter jag det ändå vara lite upp till ödet i vilken stat jag hamnar i.

jag in på EF hemsida och läste på om ALLA 50 stater, vilket ja, tog sin tid men jag tror att det blir bättre så, då kan jag göra en grundligt och bra val. Då skrev jag ner de olika regionerna som de har och de stater från de regioner som jag kan tänka mig hamna i, då fick jag också reda på vilka regioner som jag inte ska välja. Alla regioner har dock stater som jag inte vill hamna i.

EF regions val  

Så nu tänker jag just på stat val istället, och då står det nog mellan Oregon, California och South Carolina 

Hur tänker ni som har samma problem? 

California

 

South Carolina

 

Oregon

KLAR!

HEJ

Äntligen är mina ansöknings papper klara och inskickade till my EF! förutom mitt health certificate, men det kunde lämnas in senare, men ska fixa det så fort jag bara kan! 

Men är OTROLIGT glad att alla papper är underskrivna och allt är klart just nu, det kommer ju komma mer pappersarbete som måste fixas. Men det får vi ta då. Just nu vill jag bara koppla av och njuta över att för tillfället är det inte så mycket som måste göras!! 

 

En ny kamera

Tja

Vill så gärna ha en ny kamera, mest inför det kommande året i USA, men även för att man kan ju inte få för många kameror. Men det jag främst tänker på är USA. Jag har redan en system kamera, som jag älskar!!! Jag har en Canon 600D som är otroligt bra, den kan jag verkligen rekomendera till alla som vill ha en grymt bra systemkamera. Så anledningen till att jag vill ha en ny kamera är att när jag väl är i USA, så känns det lite jobbigt och tungt att släpa runt på en system kamera hela tiden såfort jag ska nånstans. 

Den jag ska köpa en en system kompakt kamera och den verkar hur bra som helst, är typ kär i den och älskar att man kan ta selfies i den också, haha

Den här lilla babyn ska jag införskaffa så fort jag kan

   (inte mina bilder)